torstai 25. kesäkuuta 2015

Kesäaamiaiselle: banaanisyrnikit




Banaanisyrnikeissä maistuu banaani ja jogurtti. Lautasella maustajana mukana puolukkahillo.
Lettuja, lättyjä, syrnikkejä. Lettuja aina mökillä. Miksei kaupungissa? Letut käryävät, sisäilma sakeutuu savusta, kun kuuma pannu hohkaa höyryt häiritsevästi hellalta huoneistoon. 

Mutta kun on ollut paljon ruokavieraita ja paljon on kaikkea käyttämättä, paljon on kaikesta valmistettavaa. On banaaneja, joista jotakin, mutta ei paistettuja banaaneja vaan ah, kovin muodikkaita banaanilettuja on joskus kokeiltava. 

Banaanilettujen aika on tullut Signora Salviankin keittiöön.

Muunnos syrnikeistä, naminamirahkaletuista, syntyy hyvin kypsistä banaaneista. Banaanisyrnikit maistuvat makeilta kuumina, mutta erityisen hyviä ne ovat kylminä, kun ne ovat levänneet yön yli jääkaapissa. Banaanisyrnikit aamiaiselle – hillon kanssa tai ilman. Suloisina suupaloina.

Kunnolla kypsyneistä banaaneista syntyy makeus.


Banaanisyrnikit
 n. 12 kappaletta

2 hyvin kypsää banaania
1 dl turkkilaista jogurttia
 1 muna
½ pussia Farina gluteenitonta lettujauhoseosta tai 1 dl hienoa riisijauhoa ja ½ tl leivinjauhetta
voita paistamiseen

Muussaa banaanit haarukalla pehmeäksi massaksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa seosta kuohkeaksi haarukalla. Lisää joukkoon jogurtti ja jauhoseos.

Paista banaaniletut lettupannulla keskivahvalla lämmöllä. Liian kuuma polttaa lettujen banaanin karstaksi, liian mieto lämpö ei kypsytä lettuja.

Lisää jokaiseen lettupannun pyörylään voita. Kun voi on sulanut, lisää ruokalusikallinen taikinaa, joka on varsin paksua. Levitä taikinaa pannulla, jotta saat pyöreitä tasapaksuja lettuja.

Paista letut. Tarjoile kuumina esim. happaman puolukkahillon kanssa tai kylminä sinällään ilman höysteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti