Alkupalat: hapanimelät paprikat, sisilialaiset oliivit, coctailjuhlapullat. |
Kun ystävä pyytää luokseen itsenäisyyspäivän illalliselle ja
sanoo taikasanan: kurpitsarisotto – ei voi kieltäytyä. Kun on koko haikean
syksyn haaveillut kurpitsarisotosta. Kun on koko pimeän ajan ajatellut oranssia
valoa. Kun on aika puhua ystävän kanssa syvällisiä. Kun on yhteinen aika
juhlaan.
Ystävän juhla on yhteinen juhla: Signora Salvian keittiöstä
matkasi juhlaan coctail-lihapullia, sisilialaisia oliiveja, hapanimeliä
paprikoita ja pullo erinomaista Sauvignon Blancia, luomua ja reilua kauppaa
yhtä aikaa.
Ystävän luona on lämmin tunnelma. Korkeahuoneisessa vanhassa
talossa on oma henki, joka hengittää syvään ihmisiä, antaa tilaa ja korkeutta
ajatuksille, niille yhteisille ja erilaisille. Juodaan malja itsenäisyydelle,
kippistetään ystävyydelle, sille, joka on kestänyt sateen, myrskyn, auringon,
jääkylmävetisen ranskalaisen vuoristojoen, kumppanit, kuolemat, rakkaudet,
musiikin, teatterin ja yhteiset juhlat.
On yhteinen horoskooppikin, vaikka toinen on kesän lapsi,
toinen talven. Druidien puuhoroskooppi mahdollistaa ystävien kohtaamisen saman
merkin alla, saman puun alla voi pitää sadetta ja aurinkoa.
Loppuvuosi on ystävien juhlaa. Kippis ystävyydelle.
Kurpitsa ja herkkuviini - kippis kurpitsarisotolle. |
Coctailjuhlapullat
2 hengelle
400 g nautasikajauhelihaa
1 salottisipuli
70 g fetajuustoa, mielellään vuohenmaidosta valmistettu
½ ruukku tuoretta salviaa
½ rkl oliiviöljyä
Coctailjuhlapullissa maistuu feta ja salvia. |
Pilko sipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Murustele fetajuusto.
Leikkaa salvian lehdet silpuksi saksilla tai veitsellä. Sekoita kaikki ainekset
hyvin yhteen.
Valmista pullat. Coctail-lihapullan kokoisia saat, kun otan
taikinaa noin ½ rkl ja pyöräytät kylmällä vedellä kostutetuilla käsillä pienen
pyörykän.
Paista coctail-pullia noin 20 minuuttia 200 asteessa, kunnes
ne ovat kauniin ruskeita ja rasva on valunut pellille. Varo polttamasta tai
kuivattamasta pikkupullia liian pitkällä paistoajalla.
Coctailjuhlapullien kanssa samaan pöytään sopivat sisilialaiset oliivit ja hapanimelät paprikat:
sisilialaiset oliivit: http://signorasalvia.blogspot.fi/2014/11/oliivit-elaman-ja-taiteen-kirpeat.html
hapanimelät paprikat: http://signorasalvia.blogspot.fi/2014/03/alkupaloista-salaatiksi-signora-salvian.html
Ystävän kurpitsarisotto
2 hengelle
2, 5 dl risottoriisiä
½ l kuivaa valkoviiniä
½ l kanalientä
ripaus sahramia
hiukkanen suolaa
1 rkl voita
½ myskikurpitsa
salviaa, rosmariinia
1 tl ruokaöljyä
Tarjoiluun
parmesaanilastuja
tuoretta rucolaa
Kurpitsarisottoon ei sekoiteta valmistusvaiheessa juustoa. Risotto jää raikkaan kevyeksi. Pöydässä risotto maustetaan parmesaanilastuilla ja rucolalla. |
Kuori kurpitsa ja pilko se suupalan kokoisiksi paloiksi. Levitä
palat pellille ja ripottele niille salvian ja rosmariinin lehtiä sekä pyöräytä
palat ruokaöljyssä.
Paahda paloja uunipellillä 170 asteen lämmössä puolisen
tuntia.
Sulata voi paistokasarissa tai kattilassa. Kuullota riisit
voissa. Kun riisit ovat läpikuultavia, lisää viiniä ja kanalientä aina vähän
kerrallaan riisin joukkoon. Mausta hyppysellisellä sahramia ja hiukkasella
suolaa.
Kun riisi on al dente –kypsää, lisää joukkoon paahdetut
kurpitsan palat.
Tarjoile parmesaanilastujen ja tuoreen rucolan kanssa.
Jälkiruoaksi vaikkapa äkkimakeaa pavlovaa ja kirpeää vadelmakastiketta. Vadelmakastike: http://signorasalvia.blogspot.fi/2013/07/hiljaisuutta-ja-musiikkia-puutarhassa.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti