Tryffelisalamit ja maissista ja riisistä valmistetut artisokkaraviolit |
Luulin jo menettäneeni elämäni pikaherkun: pehmeät raviolit
ja tortellinit, kun olen luopunut vehnästä. Gluteeniton kuivapasta on usein
kovaa eikä suomalaisten kauppojen hyllyillä ole näkynyt gluteenittomia
ravioleja eikä tortellineja. Ei niitä ole ollut italialaisia tuotteita maahan
tuovien verkkokauppojenkaan valikoimissa.
Vaan nyt on. Helsingin kirjamessujen painavien kassien kanssa
raahauduin vielä pikavisiitille Messukeskuksen yläkertaan, ja pääsin heti
ovensuussa melkein taivaaseen: Glutø-baarin tuorepastojen maistiaisiin.
Sain
maistella pehmoista lasagnea, joka oli valmistettu edellisenä päivänä ja joka
oli edelleen suloisen pehmeää – toisin kuin omat lasagnekokeiluni
kuivalasagnesta, joka kovettuu heti jäähdyttyään.
Sain maistella pehmoisia artisokkaravioleja, joiden päälle
italialainen kokki tipautteli tryffeliä öljyssä. Aah, ihanaa, suussa sulavaa – nautinto,
jonka luulin jo menettäneeni. Vaan en menettänytkään.
Kotikeittiössä ravioleista valmistui toisen italialaisen
herkkumyyjän tuotteista eli tryffelisalamista yrttiöljyn höystämä
pikkuillallinen – helppo, tosi nopea ja erittäin herkullinen. Ihan Italian
makuinen. Juuri sellainen, jota kaipaa auringokseen tihkusateisena melkein
marraskuun iltana.
Vaan ei kaikki ole italialaista. Gluteenittomat
tuoreraviolit ovat nimittäin suomalaisia. Mitä? Suomalaisia gluteenittomia tuoreravioleita?
Si, si. Resepti on kyllä italialaisen kehittämä, mutta raviolit valmistetaan ja
myydään Suomessa. Kohta niitä tarjoillaan Roomassakin. http://www.glutzero.com/
Gnamgnam eli italialaisittain namnam. Muuta en nyt sanotuksi
saa. Italiankielinen romaanikin tuli ostettua kirjamessuilta, teemamaan
osaltolta. Sen aika on myöhemmin. Ensin herkutellaan maissista ja riisistä
valmistetuilla tuorepastoilla. Aah.
Pilkkuja, kynällä kyntämistä, teetä, saagoja ja italiaa - siinä Signora Salvian sanallisia nautintoja. |
Ravioleja ei uiteta raskaissa kastikkeissa vaan parhaimpia ne ovat lähes sellaisinaan, vain muutamalla lisämaulla höystettynä. Pääosassa on ravioli, ei kastike. |
Ravioleja ja tryffelisalamia yrttiöljyssä
200 g tuoreravioleja
1 tl voita
2 tl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta tai kuivattua timjamia
1 n. 5 cm pitkä tryffelisalami
Laita pastavesi kiehumaan. Samalla aikaa sulata voi ja öljy
seokseksi paistinpannulla. Lisää pannulle kuoritut valkosipulin kynnet ja
timjami. Hauduta miedolla lämmöllä.
Kun pastavesi alkaa kiehua, lisää paistinpannulle pikkukuutioiksi
leikattu salami ja nosta paistinpannun lämpöä.
Lisää raviolit kiehuvaan veteen ja keitä noin minuutti.
Valuta raviolit ja lisää ne paistinpannulle. Kierittele
varovasti yrttiöljyssä ja salaminpaloissa.
Tarjoile heti jauhomaisen parmesaaniraasteen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti