Banaanisyrnikeissä maistuu banaani ja jogurtti. Lautasella maustajana mukana puolukkahillo. |
Lettuja, lättyjä, syrnikkejä. Lettuja aina mökillä. Miksei
kaupungissa? Letut käryävät, sisäilma sakeutuu savusta, kun kuuma pannu hohkaa
höyryt häiritsevästi hellalta huoneistoon.
Mutta kun on ollut paljon ruokavieraita ja paljon on kaikkea
käyttämättä, paljon on kaikesta valmistettavaa. On banaaneja, joista jotakin,
mutta ei paistettuja banaaneja vaan ah, kovin muodikkaita banaanilettuja on
joskus kokeiltava.
Banaanilettujen aika on tullut Signora Salviankin keittiöön.
Muunnos syrnikeistä, naminamirahkaletuista, syntyy hyvin
kypsistä banaaneista. Banaanisyrnikit maistuvat makeilta kuumina, mutta
erityisen hyviä ne ovat kylminä, kun ne ovat levänneet yön yli jääkaapissa. Banaanisyrnikit
aamiaiselle – hillon kanssa tai ilman. Suloisina suupaloina.
Kunnolla kypsyneistä banaaneista syntyy makeus. |
Banaanisyrnikit
n. 12 kappaletta
2 hyvin kypsää banaania
1 dl turkkilaista jogurttia
1 muna
½ pussia Farina gluteenitonta lettujauhoseosta tai 1 dl
hienoa riisijauhoa ja ½ tl leivinjauhetta
voita paistamiseen
Muussaa banaanit haarukalla pehmeäksi massaksi. Lisää joukkoon
kananmuna ja vatkaa seosta kuohkeaksi haarukalla. Lisää joukkoon jogurtti ja
jauhoseos.
Paista banaaniletut lettupannulla keskivahvalla lämmöllä.
Liian kuuma polttaa lettujen banaanin karstaksi, liian mieto lämpö ei kypsytä
lettuja.
Lisää jokaiseen lettupannun pyörylään voita. Kun voi on
sulanut, lisää ruokalusikallinen taikinaa, joka on varsin paksua. Levitä
taikinaa pannulla, jotta saat pyöreitä tasapaksuja lettuja.
Paista letut. Tarjoile kuumina esim. happaman puolukkahillon
kanssa tai kylminä sinällään ilman höysteitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti