maanantai 9. helmikuuta 2015

Löytö aamiaiselle: croissant (gluteeniton)


Aamiainen on katettu.


Voiko ihanammin päivän enää alkaa? Onko ihanampaa aamua kuin tää? Kun saa loikoilla vuoteessa, haaveilla niitä näitä. Kohta kun ampaisee ylös vuoteestaan, keittiössä odottaa ihanuus: croissant, voisarvi suomeksi.

Voi, sarvi! Minkä teit! Toit sunnuntaiaamuihin ranskalaisen aamiaisen eurooppalaisilla höysteillä.
Uunissa 8 minuuttia kuumennettu croissant eli se sarvi tihkuu voipisaroita pinnassaan. Keittiön täyttää tuoreen sarven tuoksu melkein kuin olisi ranskalaisessa patisseriessa eli herkkuleipomossa. 

Mikä ihme on löytynyt S-ryhmän kaupan hyllystä? Gluteeniton, vehnätön, herkullinen croissant.






Sunnuntaina aamiaisella saa herkutella, kun muina päivinä ei aamiaiseen ole aikaa. Sunnuntain brunssilla elää koko päivän aina illalliseen asti.

Herkkuaamiainen syntyy croissanteista, italialaisesta salamista, punahomeisesta brie-juustosta, salanovasalaatista sekä limesitruunamarmeladista ja gouda-juustosta. Ja tietenkin höyryävästä lehtiteestä.


Signora Salvia nauttii marmeladin kanssa pehmeää kermaista juustoa. Joku toinen ottaa pelkkää marmeladia. Voitahan voisarven sisään ei sivellä; voi on jo sarvessa. 

Suolainen mieto salami ja voimakas brie-juusto kampittavat herkkusuun ketoon. Kun sarven sisään laittaa muutaman salaatinlehden, pakollinen vihreä on tasapainottamassa ah, niin voista aamiaista.

Rasvaa ja sokeria – mikä karppaajan, terveysdieettaajan, paleoijan kauhistus. Mutta kerran viikossa on nautinnon aika: ihanan voisen sarviaamiaisen. Unohtakaa smoothiet ja terveyspuurot. 

Nauttikaa sarvet, oikeat croissantit. Marmeladia ja makeaa, juuri oikeenlaista kemiaa.


Sunnuntain suloa: pannussa lehtiteetä, croissantit, Hesari tabletissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti