Aamiainen on katettu. |
Voiko ihanammin päivän enää alkaa? Onko ihanampaa aamua kuin
tää? Kun saa loikoilla vuoteessa, haaveilla niitä näitä. Kohta kun ampaisee
ylös vuoteestaan, keittiössä odottaa ihanuus: croissant, voisarvi suomeksi.
Voi, sarvi! Minkä teit! Toit sunnuntaiaamuihin ranskalaisen
aamiaisen eurooppalaisilla höysteillä.
Uunissa 8 minuuttia kuumennettu croissant eli se sarvi
tihkuu voipisaroita pinnassaan. Keittiön täyttää tuoreen sarven tuoksu melkein
kuin olisi ranskalaisessa patisseriessa eli herkkuleipomossa.
Mikä ihme on löytynyt S-ryhmän kaupan hyllystä? Gluteeniton,
vehnätön, herkullinen croissant.
Sunnuntaina aamiaisella saa herkutella, kun muina päivinä ei
aamiaiseen ole aikaa. Sunnuntain brunssilla elää koko päivän aina illalliseen
asti.
Herkkuaamiainen syntyy croissanteista, italialaisesta
salamista, punahomeisesta brie-juustosta, salanovasalaatista sekä limesitruunamarmeladista
ja gouda-juustosta. Ja tietenkin höyryävästä lehtiteestä.
Signora Salvia nauttii marmeladin kanssa pehmeää kermaista juustoa.
Joku toinen ottaa pelkkää marmeladia. Voitahan voisarven sisään ei sivellä; voi
on jo sarvessa.
Suolainen mieto salami ja voimakas brie-juusto kampittavat
herkkusuun ketoon. Kun sarven sisään laittaa muutaman salaatinlehden, pakollinen
vihreä on tasapainottamassa ah, niin voista aamiaista.
Rasvaa ja sokeria – mikä karppaajan, terveysdieettaajan,
paleoijan kauhistus. Mutta kerran viikossa on nautinnon aika: ihanan voisen sarviaamiaisen.
Unohtakaa smoothiet ja terveyspuurot.
Nauttikaa sarvet, oikeat croissantit.
Marmeladia ja makeaa, juuri oikeenlaista kemiaa.
Sunnuntain suloa: pannussa lehtiteetä, croissantit, Hesari tabletissa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti